Despre mine

IMG_7464
Sunt Silvana.

Iremediabil indragostita de carti si lectura, intr-o lume a tehnologizarii si digitalizarii, inca mai ador sa ma cuibaresc pe canapea cu televizorul si radioul  stins, ca sa citesc o carte buna. Si uite de aceea inca mai cumpar carti si sunt mandra de cele peste o mie de volume din biblioteca parintilor mei.

Pasiunea pentru lectura se imbina bine, zic eu, cu profesia pe care mi-am ales-o: traducator-interpret. Iar cand nu traduc si nici nu citesc, imi place sa ma plimb si sa descopar locuri si oameni noi, sa prepar deserturi si sa imi vad prietenii.

Va propun sa povestim aici despre cartile pe care le-am citit si despre povestile lor de viata (si, plecand de la ele, despre ale noastre). Nu am pretentia celor mai valoroase titluri si nici a celor mai avizate pareri. Nu vreau sa fac analiza literara, ci sa vorbesc relaxat despre povesti care mi-au placut.

Nu ma pasioneaza neaparat literatura moderna, fiindca am senzatia ca este marcata de o pasiune bolnavicioasa pentru boli si tare psihologice si sociale, ca si cum vremurile noastre nu ar mai cunoaste povesti de iubire sau de viata fara omniprezentele obsesii si depresii.  Astfel incat vom povesti nu doar despre Garcia Marquez si Elfriede Jelinek, ci si despre Karl May (nu l-ati adorat in copilarie?), Stendhal si Lev Tolstoi, despre jurnale de calatorie si biografii.

Poftiti la carte!

  • stefan m

    foarte bine scrisa prezentarea
    astept si alte carti, din pacate cea de mark twain am citit-o in copilarie si nu-mi mai aduc aminte mare lucru si la fel cu marele gatsby-aici stiu ca nu mi-a placut nici atmosfera si nici personajele (poate pentru ca nu m-am identificat cu nici unul…)

    • Multumesc. Am disparut o vreme, dar doar de pe net, desigur. Dupa cum se va vedea in viitorul apropiat, cartea nu am lasat-o din mana. Sper ca pritnre ele sa gasesti si ceva ce ti-a placut sau o sa te atraga acum. Marele Gatsby l-am inceput si eu in adolescenta, cred, si mi-a displacut total. Acum e altfel. Eu zic sa mai incerci. Spor la citit!