Despre mine

IMG_7464
Sunt Silvana.

Iremediabil indragostita de carti si lectura, intr-o lume a tehnologizarii si digitalizarii, inca mai ador sa ma cuibaresc pe canapea cu televizorul si radioul  stins, ca sa citesc o carte buna. Si uite de aceea inca mai cumpar carti si sunt mandra de cele peste o mie de volume din biblioteca parintilor mei.

Pasiunea pentru lectura se imbina bine, zic eu, cu profesia pe care mi-am ales-o: traducator-interpret. Iar cand nu traduc si nici nu citesc, imi place sa ma plimb si sa descopar locuri si oameni noi, sa prepar deserturi si sa imi vad prietenii.

Va propun sa povestim aici despre cartile pe care le-am citit si despre povestile lor de viata (si, plecand de la ele, despre ale noastre). Nu am pretentia celor mai valoroase titluri si nici a celor mai avizate pareri. Nu vreau sa fac analiza literara, ci sa vorbesc relaxat despre povesti care mi-au placut.

Nu ma pasioneaza neaparat literatura moderna, fiindca am senzatia ca este marcata de o pasiune bolnavicioasa pentru boli si tare psihologice si sociale, ca si cum vremurile noastre nu ar mai cunoaste povesti de iubire sau de viata fara omniprezentele obsesii si depresii.  Astfel incat vom povesti nu doar despre Garcia Marquez si Elfriede Jelinek, ci si despre Karl May (nu l-ati adorat in copilarie?), Stendhal si Lev Tolstoi, despre jurnale de calatorie si biografii.

Poftiti la carte!