De cateva zile caut diverse formulari si lozinci, care de care mai interesante si mai inspirate, sa promovez Bazarul caritabil organizat de Asociatia Animal Life Sibiu – animallife.ro. Lozinci pentru fapte bune. Interesant concept. Ai zice ca o fapta buna, odata oferita ocazia, ar trebui sa vina de la sine. Poate asa este, nici nu stiu. Dar stiu ca aceasta asociatie are nevoie de cat mai multe fapte bune si, mai  pragmatic de atat, are nevoie sa vanda cat mai multe lucruri la bazarul de sambata, 27 octombrie, ca sa stranga cat mai multi bani.

De ani de zile, Animal Life inseamna o mana de oameni care se lupta zi de zi cu indiferenta si mai ales cu rautatea si micimea sufleteasca a semenilor nostri, in incercarea de a oferi cat mai multor animale abandonate sansa la o viata mai buna. Uneori ei reusesc, alteori nu, iar fata de numarul de caini si pisici chinuite, lovite de masini sau murind inghetate prin santuri eforturile lor par o picatura itnr-un ocean. Dar pentru ei, pentru noi, fiecare caine salvat, fiecare pisica ce poate dormi confortabil pe un colt de canapea sau intr-o camara incalzita si nu in tomberonul de gunoi sunt tot atatea motive de speranta si de bucurie. Si incercam sa numaram sfarsiturile fericite, nu pe celelalte, fiindca altfel orice initiativa s-ar sufoca din fasa in propria teama de esec.

Dar toate salvarile, adoptiile, operatiile si succesele inregistrate de Animal Life necesita, pe langa muuult timp rupt din putinul timp liber pe care il are fiecare, si multi bani, si mai greu de gasit decat timpul. De aici ideea si nevoia acestui bazar. Lucrusoare vechi si noi, cadouri nepotrivite, dubluri, carti vechi, practic tot ce se vinde la orice bazar gasiti si la Bazarul caritabil Cutu-Miau, pe cale sa devina o traditie Animal Life. Speram sa atragem turisti in cautare de suveniruri cu o poveste, sibieni in cautare de lucruri ieftine, sibience cochete iesite la shopping si multa lume animata de ideea de a face o fapta buna pentru altii in timp ce isi ofera lor un mic rasfat, o mica bucurie – o geanta retro, o pereche de cercei, un suport de lumanare – la bazarul Animal Life se gasesc lucruri dragute, dar si foarte ieftine. Nu vrem sa facem profit si nici sa vindem „la adevarata valoare a lucrurilor”. Tot ce vrem este sa strangem niste bani pentru un sac cu mancare, pentru a repara piciorul unui catel lovit de masina, pentru a oferi adapost unor pisoi aruncati la gunoi, acum in pragul iernii.

Asa ca, dragii mei, nu stiu cum sa va conving. Shoppingul e la mare moda si face bine. E chiar terapeutic, se spune. Sambata puteti face dubla terapie, rasfatandu-va simtul material cu o sesiune de shopping in stil vintage si sufletul cu o mic gest, dar o mare fapta buna. Uff… oi fi reusit sa conving pe cineva?